Przygotowanie : Wszystkie składniki oprócz oleju mieszamy w dużej misce. Rozgrzewamy olej w garnku , na rozgrzany olej nakładamy łyżką ciasto,przykleja się wieć trzeba zgarnąć drugą łyżką. Śmażyć na złoto z obu stron. Wyciągać na ręcznik papierowy aby odsączyć tłuszcz. Posypać cukrem pudrem i zajadać ! Smacznego :)
To jest najpyszniejsze ciasto i jego wykonanie nie zajmuje dużo czasu, jest bez pieczenia :) Wystarczy przełożyć herbatniki masą krówkową, budyniową i bitą śmietaną do lodówki i gotowe :)
Składniki :
2 opakowania herbatników maślanych (400g)
3 opakowania budyniu waniliowego lub smietankowego
750 ml mleka
200 g marganyny lub masła
2 puszki masy kajmakowej (po 400g)
śmietana 30 % (400 ml)
3 łyżeczki cukru pudru
pół czekolady mlecznej
Przygotowanie : Budynie rozmieszać w zimnym mleku 500 ml najlepiej ubijaczką, 250 ml mleka zagotować, do gotującego się mleka wlać rozmieszane budynie i chwile gotować ciagle mieszając. Zimny budyń zmiksować z margaryna lub masłem. Na blaszke ułożyć herbatniki,na herbatniki masę krówkową dobrze rozsmarować,znowu herbatniki na to masę budyniową,herbatniki i ubitą śmietankę z cukrem pudrem, calość posypać startą czekoladą mleczną i włożyć do lodówki najlepiej na noc.