tag:blogger.com,1999:blog-113028155209919512.post97150238868197183..comments2024-03-22T14:22:34.075+01:00Comments on Koperek w kuchni ;): Kiszona cukinia Koperek :)http://www.blogger.com/profile/04689324558331774666noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-113028155209919512.post-85466303111968749772017-07-22T20:23:37.167+02:002017-07-22T20:23:37.167+02:00Ja zalewam słoiki gorącą solanką, od razu zakręcam...Ja zalewam słoiki gorącą solanką, od razu zakręcam i stawiam do góry dnem. Jeżeli nie ciekną, po kilku dniach stawiam normalnie i wynoszę do piwnicy.Myszabojowahttps://www.blogger.com/profile/03922809355847431547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-113028155209919512.post-76521389441216797982015-11-06T15:44:15.285+01:002015-11-06T15:44:15.285+01:00Proponuję po 3 dniach zapasteryzować, aby przerwać...Proponuję po 3 dniach zapasteryzować, aby przerwać proces kiszenia. <br />Jeżeli tego nie zrobimy, to może i cukinia będzie w słoiku ładnie wyglądać, lecz nie wyjmiemy jej ze słoika. <br />Będzie tak miękka, że rozpadnie się w palcach. <br />Anonymousnoreply@blogger.com