3 łyżeczki koncentratu pomidorowego + 3 łyżki wody
olej do smażenia
sól,pieprz i papryka słodka do smaku
Przygotowanie : Ryż ugotować w osolonej wodzie. Makrelę obrać od ości. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach,cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej,podsmażyć cebulę. Następnie dodać marchewkę i chwilę smażyć. Dodać koncentrat z wodą. Przyprawić. Odstawić do wystudzenia. Ugotowany i wystudzony ryż wymieszać z makrelą, następnie dodać cebulę i marchew z koncentratem. Przyprawić wszystko do smaku i wymieszać.
Przygotowanie :Truskawki oczyścić. Pokroić w ćwiartki.Mokre składniki połączyć ze sobą w jednej misce. Suche
składniki wymieszać w drugiej. Mokre składniki wymieszać łyżką z
suchymi.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wyłożyć
ciasto,na wierzch ułożyć truskawki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do
190 stopni na 35 minut. Jak wystygnie ,posypać cukrem pudrem.