środa, 3 kwietnia 2013

Galaretka drobiowa

Dziś mam dla Was przepis na lekką galaretkę ;)

Składniki:
  • 2 piersi z kurczaka
  •  1 udo 
  •  2 litry wody
  •  marchewka
  •  groszek
  •  kukurydza
  •  sól,pieprz,liść laurowy,ziele angielskie
  •  żelatyna
    
       Przygotowanie:
     Mięso umyć,wrzucić do wody. Dodać liść laurowy,ziele angielskie,sol,pieprz.
     Marchewkę obrać,dodac do garnka z wodą.Gotować na wolnym   
 ogniu,około 1,5 godziny.
     Z wywaru wyjąć mieso i warzywa. Przecedzić przez sito. Dodać żelatynę i chwilę podgrzać,aż zelatyna się ropusci.
     W pojemnikach układać marchewkę pokrojoną w plastry,groszek kukurydzę i mięso. Wszystko zalać wywarem z żelatyną. I gotowe :) Odstawić na noc do lodowki :)                                                           







2 komentarze:

Dziękuje za komentarz :))))