Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 1 udo
- 2 litry wody
- marchewka
- groszek
- kukurydza
- sól,pieprz,liść laurowy,ziele angielskie
- żelatyna
Przygotowanie:
Mięso umyć,wrzucić do wody. Dodać liść laurowy,ziele angielskie,sol,pieprz.
Marchewkę obrać,dodac do garnka z wodą.Gotować na wolnym
ogniu,około 1,5 godziny.
Z wywaru wyjąć mieso i warzywa. Przecedzić przez sito. Dodać żelatynę i chwilę podgrzać,aż zelatyna się ropusci.
W pojemnikach układać marchewkę pokrojoną w plastry,groszek kukurydzę i mięso. Wszystko zalać wywarem z żelatyną. I gotowe :) Odstawić na noc do lodowki :)
mój mąż uwielbia ;)
OdpowiedzUsuńile zelatyny na te 2 litry wody?
OdpowiedzUsuń