niedziela, 19 marca 2017

Sałatka z selerem konserwowym

 Składniki:
  • 100 g ryżu
  • 100 g kukurydzy
  • 1 słoik selera konserwowego
  • 4 plastry sera żółtego
  • 5 plastrów szynki szynki konserwowej
  • garść posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • garść słonecznika łuskanego
  • sól i pieprz
Przygotowanie :
Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Kukurydzę i seler odcedzić na sitku. Ser żółty i szynkę pokorić w cienkie paski.
Słonecznik podprażyć na suchej patelni. Do miski wrzucić ryż,seler,kukurydzę,szynkę,ser i szczypiorek. Dodać musztardę majonez i przyprawić. Na wierzchu posypać słonecznikiem. Wstawić do lodówk na godzinę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))