Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 40 g budyniu śmietankowego
- 0,5 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 200 g masła lub margaryny
- 4 jajka
- 7 lasek rabarbaru
- 150 g mąki
- 100 g masła
- 50 g cukru
Mąkę pszenną ,budyń ,cukier i proszek do pieczenia wymieszać w jednej misce.
W drugiej misce utrzeć masło z cukrem i jajkami. Dodać składniki suche i wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Na ciasto układać pokrojony w małe kawałki rabarbar . Masło,mąkę i cukier posiekać nożem, rozsypać na cieście aby powstała kruszonka.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Sprawdzać patyczkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))