czwartek, 20 listopada 2014
Domowa mielonka w słoiku
Składniki:
0,5 łopatki
0,5 kg boczku
4 ząbki czosnku
5 łyżek wody
sól i pieprz
papryka słodka
Przygotowanie :
Łopatkę i boczek pokroić w większą kostkę,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawić. Odstawić na noc do lodówki. Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać wodę i przyprawić jeszcze do smaku. Dokładnie wyrobić masę mięsną. Mięsem wypełnić czyste słoiki, nie do pełna. Do garnka wlać wodę i wlożyć słoiki z mięsem. Gotować godzinę. Odstawić do wystygnięcia i znowu gotować godzinę. Słoiki odstawić do góry dnem,gdy wystygną schować do lodówki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo ciekawy pomysł!!!!!!
OdpowiedzUsuńFajny przepis.
OdpowiedzUsuń