Składniki:
na naleśniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki wody
- 1 jajka
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli
- 250 g pieczarek
- 3 parówki
- 50 g sera żółtego
- olej do smażenia
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie ze sobą połączyć.
Na rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki.
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Parówki pokroić w plasterki.Podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Pieczarki,ser i parówki wymieszać razem. Na każdy naleśnik nakładać farsz i zawijać. Na rozgrzanym oleju podsmażyć naleśniki do zrumienienia.
Bardzo smakowicie wygądają :)
OdpowiedzUsuń