wtorek, 13 maja 2014

Duszona młoda kapusta z konserwą

Najpyszniejszy obiadek na wiosnę to duszona młoda kapusta:) Lubię pod każdą postacią, często dodaje do niej własnie konserwę mięsną - tanio i smacznie!




Składniki:
  •  ćwiartka młodej kapusty
  •  1 marchewka
  •  pęczek kopru
  •  2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  •  200 g konserwy mięsnej
  •  sól i pieprz
  •  1 łyżeczka vegety
 
Przygotowanie :
Kapustę pokroić na drobne paski,marchewkę obrać i pokroić w cienkie plasterki,koperek drobno posiekać.
Wszystko wrzucić do garnka, podlać lekko wodą. Dusić około 20 min. Dodać pokrojoną w kostkę konserwę.
Dodać koncentrat i przyprawić do smaku. Wymieszać i dusić jeszcze około 10 minut. 

Podawać z ziemniaczkami,chlebem lub kopytkami :)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))