Składniki:
- 1 płat ciasta francuskiego
- 3 nektarynki
- 1 jajko
- cukier
Ciasto pokroić na nieduże kwadraty. Nektarynki pokroić w ósemki. Na każdy kwadrat położyć jeden kawałek nektarynki i złączyć dwa rogi na przeciwko siebie. Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ,posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Uwielbiam ciastka francuskie :)
OdpowiedzUsuńJa też:) Są szybkie w przygotowaniu i smaczne:)
UsuńNie ma jak ciasto francuskie, zawsze wychodzi coś pysznego z jego udziałem :)
OdpowiedzUsuńDokładnie:) Zawsze robiłam z jabłkiem, a z nektarynką jest lepsze, ciastka są wilgotniejsze:)
UsuńPozdrawiam