piątek, 8 sierpnia 2014

Ciastka francuskie z nektarynką








Składniki:
  •  1 płat ciasta francuskiego
  •  3 nektarynki
  •  1 jajko
  •  cukier
Przygotowanie :
Ciasto pokroić na nieduże kwadraty. Nektarynki pokroić w ósemki. Na każdy kwadrat położyć jeden kawałek nektarynki i złączyć dwa rogi na przeciwko siebie. Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ,posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.

4 komentarze:

  1. Nie ma jak ciasto francuskie, zawsze wychodzi coś pysznego z jego udziałem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie:) Zawsze robiłam z jabłkiem, a z nektarynką jest lepsze, ciastka są wilgotniejsze:)

      Pozdrawiam

      Usuń

Dziękuje za komentarz :))))