wtorek, 26 lutego 2013

Surówka z białej kapusty do sloików

Jak ja uwielbiam robić przetwory !! :) Ale zimą? Hm.. Znalazlam świetny przepis u Iwonki : http://izielonomi.blogspot.com/2013/02/surowk-z-biaej-kapusty-w-soikach.html

Rewelacyjny pomysł ! :)
Niestety mialam malutko kapusty więc tylko 2 słoiczki zrobiłam,ale na dniach bedzie wiecej :)
Szybka i prosta surówka do sloików :) Bez pasteryzacji;) Postoi nawet 2 miesiące:)


                                          

Składniki:
  •   Głowka białej kapusty
  •   2 papryki czewone 
  •   2 marchewki  
  Na zalewę:
  •  1,5 szklanki wody
  •  1 szklanka cukru
  •   pół szklanki octu
  •  1 łyzki soli
Przygotowanie:
 Marchewkę obrać. Kapustę poszatkować,papryke pokroić w cienkie paski,marchewkę zetrzeć na tarce o duzych oczkach. Wszystko wrzucić do miski.
Dokładnie wymieszać.
Składniki na zalewe zagotować. I zalać surówkę. Odstawić do lodówki na godzinę,poprzekładać do słoików ,zakręcić i do lodówki i gotowe :):):):)  
  •     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))