np .: do tortów koksanek
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki krupczatki
- 1 szklanka cukru
- 6 jajek
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka i cukier. Ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Gotową mieszankę dodać do masy i ubijać chwilkę na najmniejszych obrotach lub przemieszać łyżką.
Piec w piekarniku na termoobiegu w 180 stopniach przez 20 min.
uwielbiam biszkopt przekładamy różnymi kremami ;) a taki puszysty to już połowa sukcesu :)
OdpowiedzUsuńTak, ten biszkopt bede użwywała do wszystkiego :)
OdpowiedzUsuńsuper przepis, biszkopt jest puszysty, wysoki i pyszny. Polecam.
OdpowiedzUsuńDziękuje za przetestowanie i polecenie :)
Usuńwypróbowałam przepis i biszkopt wyszedł naprawdę duuuzy,polecam pierwszy raz udał mi się taki okaz :)
OdpowiedzUsuńDziękuje i bardzo się ciesze,ze biszkopt się udał :) Polecam się na przyszłość:) Pozdrawiam serdecznie ! :)
OdpowiedzUsuńSuper. 180 stopni i po 4 minutach się spalił. Wspaniale.
OdpowiedzUsuńOlivia może masz coś z piekarnikiem. Ten biszkopt sama robiłam wiele razy, testowało go wiele czytelników i każdemu wychodził dobry :)
UsuńMoże masz kuchenkę z termoobiegiem? w takim wypadku temperaturę pieczenia się zmniejsza ;-))
Usuńbiszkopt idealny szybko sprawnie i bez problemu przepis rewelacja polecam i dziekuje
OdpowiedzUsuńSuper biszkopt.. Polecam..
OdpowiedzUsuńWitam, super blog! Mam pytanie do biszkopta. Jeśli mam piekarnik starej daty (bez termoobiegu), jaką temperaturę i czas pieczenia by Pani zaleciła? Wyciągnąć od razu po upieczeniu czy najpierw wyłączyć i poczekać? Włożyć do nagrzanego piekarnika czy nagrzewającego się? Dziękuję za odpowiedź
OdpowiedzUsuńMa-ter-ka
OdpowiedzUsuńZbytnio nie wyrósł ale się udał jestem zadowolona , piekłam 30 minut- polecem
wyszedł ;) wysoki, puszysty mniam mniam :)
OdpowiedzUsuń