środa, 18 września 2013

Biszkopt puszysty

Idealny biszkopt do wszystkiego :)
np .: do tortów koksanek










Składniki:
  • 1,5 szklanki mąki krupczatki
  • 1 szklanka cukru
  • 6 jajek
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie :
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka i cukier. Ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Gotową mieszankę dodać do masy i ubijać chwilkę na najmniejszych obrotach lub przemieszać łyżką.
Piec w piekarniku na termoobiegu w 180 stopniach przez 20 min. 

13 komentarzy:

  1. uwielbiam biszkopt przekładamy różnymi kremami ;) a taki puszysty to już połowa sukcesu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak, ten biszkopt bede użwywała do wszystkiego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. super przepis, biszkopt jest puszysty, wysoki i pyszny. Polecam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje za przetestowanie i polecenie :)

      Usuń
  4. wypróbowałam przepis i biszkopt wyszedł naprawdę duuuzy,polecam pierwszy raz udał mi się taki okaz :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękuje i bardzo się ciesze,ze biszkopt się udał :) Polecam się na przyszłość:) Pozdrawiam serdecznie ! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super. 180 stopni i po 4 minutach się spalił. Wspaniale.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Olivia może masz coś z piekarnikiem. Ten biszkopt sama robiłam wiele razy, testowało go wiele czytelników i każdemu wychodził dobry :)

      Usuń
    2. Może masz kuchenkę z termoobiegiem? w takim wypadku temperaturę pieczenia się zmniejsza ;-))

      Usuń
  7. biszkopt idealny szybko sprawnie i bez problemu przepis rewelacja polecam i dziekuje

    OdpowiedzUsuń
  8. Super biszkopt.. Polecam..

    OdpowiedzUsuń
  9. Witam, super blog! Mam pytanie do biszkopta. Jeśli mam piekarnik starej daty (bez termoobiegu), jaką temperaturę i czas pieczenia by Pani zaleciła? Wyciągnąć od razu po upieczeniu czy najpierw wyłączyć i poczekać? Włożyć do nagrzanego piekarnika czy nagrzewającego się? Dziękuję za odpowiedź

    OdpowiedzUsuń
  10. wyszedł ;) wysoki, puszysty mniam mniam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))