środa, 9 października 2013

Frytki z piekarnika

Domowe frytki z piekarnika - nie nasiąknięte tłuszczem. Dla dzieci idealne:)








Składniki:
  •  4 duże ziemniaki
  •  ulubione przyprawy 
  •  1 łyżeczka oleju
Przygotowanie :
Ziemniaki obrać, pokroić w paski ugotować w osolonej wodzie przez 5 min.
Odcedzić i przełożyć do miski, dodać przyprawy i olej,wymieszać i ułożyć  na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20 min.

Frytki zostały opublikowane w Przyślij Przepis : 

  Zastąp słoik pysznym daniem - edycja I

14 komentarzy:

  1. Odkąd pierwszy raz zrobiłam z piekarnika - nie robię już inaczej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam frytki z piekarnika ;) sa o niebo smaczniejsze od tych nasiąkniętych tłuszczem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ostatnio robię takie frytki bardzo często, są przepyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja lubię i te z oleju i te z piekarnika:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają duuużo apetyczniej niż takie smażone! Muszę w końcu zrobić takie frytki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. takie frytki mogę jeść. i jeszcze z dodatkiem marchewki i selera <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Ziemniaki wrzuca się do gotowanej wody czy można podgrzewać je wraz z wodą?

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo fajnie napisany artykuł. Jestem pod wrażeniem.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))