sobota, 24 sierpnia 2013

Kurczak w sosie cytrynowo-pieczarkowym

Zajadałam go i byłam w szoku,ze połączenie cytryny i pieczarek będzie takie pyszne :) 
To danie na pewno zrobię jeszcze nie raz:)

 inspiracja.
 Składniki:
  • 1 pierś z kurczaka 
  • 150 g pieczarek
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 50 ml bulionu
  • sól,pieprz,przyprawa do kurczaka

 Przygotowanie:
Pierś z kurczaka umyć i oczyścić. Do woreczka foliowego wsypać mąkę ,sól,pieprz i przyprawę do kurczaka.Do woreczka włożyć pierś i potrząsać obtaczając pierś.  W rondelku rozgrzać masło. Obsmażyć pierś z obu stron na złoto. Wlać sok z cytryny, smażyć aż sok wyparuje.Dodać pieczarki,smażyć chwilę. Podlać bulionem. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok 15 min .

4 komentarze:

Dziękuje za komentarz :))))