piątek, 13 września 2013

Zrazy z karkówki

Ponuro dziś. Jesień zbliża się wielkimi krokami.
A dziś zrazy z karkówki. Tańsze i szybsze w przygotowaniu,ale tak samo pyszne:)




Składniki:
  •  4 plastry karkówki
  •  1 ogórek kiszony
  •  4 paski papryki zielonej
  •  4 paski papryki czerwonej
  •  2 pieczarki
  •  sól,pieprz,przyprawa do mięs
  •  olej do smażenia
  •  woda do duszenia 
Przygotowanie :
Plastry karkówki rozbijamy lekko tłuczkiem do miesa. Przyprawiamy.
Na kazdy plaster układamy: ćwiartkę ogórka, pasek papryki zielonej,pasek papryki czerwonej i kilka plastrów pieczarki.Zawijamy w rulon i spinamy wykałaczką. W rondelku rozgrzać olej, układać zrazy. Smażyć okolo 10 minut.
Następnie zalać wodą i dusić ok.40 min. Wyciągamy z wody. Układamy na talerzu. Można podawać z sosem, ziemniakami lub kaszą i surówką :)

1 komentarz:

Dziękuje za komentarz :))))