A dziś zrazy z karkówki. Tańsze i szybsze w przygotowaniu,ale tak samo pyszne:)
Składniki:
- 4 plastry karkówki
- 1 ogórek kiszony
- 4 paski papryki zielonej
- 4 paski papryki czerwonej
- 2 pieczarki
- sól,pieprz,przyprawa do mięs
- olej do smażenia
- woda do duszenia
Plastry karkówki rozbijamy lekko tłuczkiem do miesa. Przyprawiamy.
Na kazdy plaster układamy: ćwiartkę ogórka, pasek papryki zielonej,pasek papryki czerwonej i kilka plastrów pieczarki.Zawijamy w rulon i spinamy wykałaczką. W rondelku rozgrzać olej, układać zrazy. Smażyć okolo 10 minut.
Następnie zalać wodą i dusić ok.40 min. Wyciągamy z wody. Układamy na talerzu. Można podawać z sosem, ziemniakami lub kaszą i surówką :)
Bardzo lubię zraziki z karkóweczki :) Bużka :*
OdpowiedzUsuń