niedziela, 21 września 2014

Bigos z pulpecikami

Dziś przedstawiam Wam propozycję na szybki ,tani i smaczny bigos :)






Składniki:
  •  1 kg kapusty kiszonej 
  •  2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  •  1 łyżeczka: papryki słodkiej,papryki ostrej,vegety
  •  2 łyżki majeranku
  •  3 liście laurowe 
  •  pieprz
  •  1 szklanka wody
 pulpeciki :
  •  500 g mięsa mielonego z szynki
  •  1 jajko
  •  3 łyżki bułki tartej
  •  sól i pieprz
  •  przyprawa do mięs
  •  olej do smażenia
Przygotowanie :
 Kapustę opłukać i pokroić na drobniejsze kawałki.Wrzucić do garnka wlać szklankę wody i gotować około 20 minut. Wrzucić ziele angielskie i liście laurowe. Dusić co jakiś czas dolewając wody,jeśli wyparuje. Dodać koncentrat i przyprawy. Wymieszać.
Mięso wymieszać z jajkiem,bułką tartą i przyprawić. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na złoto pulpeciki. 
Do bigosu wrzucić pulpeciki i gotować jeszcze około 40 minut co jakiś czas mieszając. 


Na drugi dzień bigos smakuje najlepiej ;) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))