niedziela, 17 listopada 2013

Drobiowe kotleciki z sosem tatarskim

Pyszne, pyszne, pyszne!!!! :)))
Sos tatarski trochę inny niż ten ,który kiedyś robiłam : sos tatarski z pieczarkami , ale też smaczny :)
a kotleciki - rewelacja!:) Polecam gorąco :)
Choróbsko mnie dopadło;/ Ale rosołek zjedzony,powinien pomóc :)

Składniki:
  •  2 piersi z kurczaka
  •  kilka pieczarek
  •  kawałek sera żółtego
  •  pół papryki czerwonej
  •  1 cebula
  •  pęczek koperku
  •  1 jajko
  •  łyżka bułki tartej + do panierowania
  • olej do smażenia
  •  sól,pieprz
  •    sos tatarski:
  • 2 ogórki kiszone
  • 4 łyżki majonezu
  • sól,pieprz
 Przygotowanie :
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę.
Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o duzych oczkach.
Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.
Koperek posiekać.
Dodać jajko i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotleciki(jak nie będą się zlepiać to dodać jeszcze trochę bułki tartej) i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Sos:
Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z majonezem i przyprawić. 

Kotleciki podawać w towarzystwie tego sosu :)











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))