Sos tatarski trochę inny niż ten ,który kiedyś robiłam : sos tatarski z pieczarkami , ale też smaczny :)
a kotleciki - rewelacja!:) Polecam gorąco :)
Choróbsko mnie dopadło;/ Ale rosołek zjedzony,powinien pomóc :)
- 2 piersi z kurczaka
- kilka pieczarek
- kawałek sera żółtego
- pół papryki czerwonej
- 1 cebula
- pęczek koperku
- 1 jajko
- łyżka bułki tartej + do panierowania
- olej do smażenia
- sól,pieprz
- sos tatarski:
- 2 ogórki kiszone
- 4 łyżki majonezu
- sól,pieprz
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę.
Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o duzych oczkach.
Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.
Koperek posiekać.
Dodać jajko i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotleciki(jak nie będą się zlepiać to dodać jeszcze trochę bułki tartej) i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Sos:
Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z majonezem i przyprawić.
Kotleciki podawać w towarzystwie tego sosu :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))