poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Fasolka szparagowa w słoiki

Pyszna jako przekąska, do sałatek jak i z bułką tartą :)
Lubie fasolkę ???  Jakieś pomysły na jej wykorzystanie ? :)





Składniki:
  •  fasolka szparagowa 
 Zalewa:
  • 1 litr wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżki octu
Przygotowanie :
Fasolkę obrać i umyć. Gotować ok. 4 min od zagotowania wody. Zalać zimną wodą,odcedzić.
Poukładać pionowo w słoikach ( umytych i wyparzonych). 
Składniki na zalewę zagotować chwilę,aby cukier się rozpuścił.
Zalać zalewą fasolkę. Zakręcić. Pasteryzować ok. 20 min. słoiki 500 ml( jesli sloik 900 ml to 30 min.) Odstawić do góry dnem do wystygnięcia :)
Zimą cieszyć sie wspaniałym smakiem lata :)

4 komentarze:

  1. Dzisiaj test Twojego przepisu, ocenie jesienią. Pozdtrawiam i dziękuje za przepis :-). Anita

    OdpowiedzUsuń
  2. Smacznego Anita :) Poproszę o zdjęcie fasolki na duusiak@o2.pl jesli mozna :)

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. musze zrobic bo mam jej duzo

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))