Lubie fasolkę ??? Jakieś pomysły na jej wykorzystanie ? :)
Składniki:
- fasolka szparagowa
- 1 litr wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 3 łyżki octu
Fasolkę obrać i umyć. Gotować ok. 4 min od zagotowania wody. Zalać zimną wodą,odcedzić.
Poukładać pionowo w słoikach ( umytych i wyparzonych).
Składniki na zalewę zagotować chwilę,aby cukier się rozpuścił.
Zalać zalewą fasolkę. Zakręcić. Pasteryzować ok. 20 min. słoiki 500 ml( jesli sloik 900 ml to 30 min.) Odstawić do góry dnem do wystygnięcia :)
Zimą cieszyć sie wspaniałym smakiem lata :)
Dzisiaj test Twojego przepisu, ocenie jesienią. Pozdtrawiam i dziękuje za przepis :-). Anita
OdpowiedzUsuńSmacznego Anita :) Poproszę o zdjęcie fasolki na duusiak@o2.pl jesli mozna :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zalać gorącą zalewą?
OdpowiedzUsuńmusze zrobic bo mam jej duzo
OdpowiedzUsuńMoja fasolka w słoikach to fasolka surowa w słoiku zalana zimna woda zakręcić sloiki pasteryzować 2.5godziny zima wlac zawartość słoika do wody posolić i smakuje jak świeża wypróbowany przerzepis od lat
OdpowiedzUsuń