Składniki:
- 6 jajek
- 2 szklanki bulionu
- 3 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki mąki
- 3 łyżeczki śmietany
Jajka ugotować na twardo.Obrać.
W garnku zagotować 2 szklanki bulionu. Dodać musztardę i wymieszać. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną bulionu. Wlać do sosu. Gotować aż sos lekko zgęstnieje. Przecięte na pół jajka włożyć do sosu i chwilę podgrzać lub ułożyć jajka na talerzu i polać sosem.
Najbardziej obrzydliwa strona na jakiej byłam, obok ''wykwintnego'' dania jakim są jajka w musztardzie leży sobie włos, tragedia...
OdpowiedzUsuńAnonimowy! Ależ Ty durna baba jesteś;)))
UsuńAh so, dobre 5 minut szukałam tego włosa/szklanki... Ot ma ktoś fantazje, bo jeśli wg anonimka jest to ""wykwintne danie"" to po cholere go szukał, ale ja nie o tym. Przepis sympatyczny, skusze sie gdyż piszesz ze masz go od babci, ja nie zdążyłam sie swojej zapytac jak je robiła, a teraz juz mi nie odpowie, wiec biere przepis innej babci ;) Pozdrawiam Asia
UsuńAsiu, anonimy zazwyczaj źle piszą :) Smacznego ,zyczę ;)Jak wykonasz danie to proszę Cię o zdjecie na adres: duusiak@o2.pl
UsuńDrogi Anonimie, to nie włos tylko ślad od mokrej szklanki,która przed chwilą stała z kompotem ;))
OdpowiedzUsuńPolecam okulary :)
Pozdrawiam i nie musisz tu zaglądać ,jeśli jest tak obrzydliwie :)
Zaraz ja będe miała ten smaczny i szybki obiadek tylko niestety nie mam świeżego koperka :/
OdpowiedzUsuńJak możesz to zrób zdjęcie dania zrobione przez Ciebie i wyślij mi na duusiak@o2.pl :)
UsuńSmacznego!
śmietana słodka czy kwaśna ? :)
OdpowiedzUsuńkwaśna :) 12 % lub 18 % :)
OdpowiedzUsuńJakaś konkretna musztardka?Bulion warzywny czy z kury?Może być rosołek z niedzieli? :)
OdpowiedzUsuńMusztarda delikatesowa lub sarepska ,bulion warzywny lub z kury , rosołek z niedzieli jak najbardziej :)))
UsuńPozdrawiam
Trzeba spróbować, smak z dzieciństwa ;) Często w podstawówce były podawane takir obiady ;)
OdpowiedzUsuń