Składniki:
- 100 g makaronu spaghetti
- ćwiartka papryki czerwonej
- 2 kostki szpinaku mrożonego
- 5 pieczarek
- 1 mała cebulka
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól,pieprz
- kawałek sera żółtego
- 1 łyżka oleju
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić.
Paprykę umyć i pokroić w kostkę.
Pieczarki i cebulkę obrać,umyć i pokroić w kostkę.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Na patelni rozgrzać olej. Dodać szpinak,cebulkę,pieczarki ,czosnek i paprykę. Smażyć ok.10 minut. Dodać jogurt,sól i pieprz. Wymieszać,chwilkę dusić. Następnie na patelnię dodać makaron i połączyć z sosem.
Formy do babeczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Do foremek nakładać makaron z sosem.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 10 minut.
Wyłożyć makaronowe babeczki na talerz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))