poniedziałek, 3 marca 2014

Mielony nadziany warzywami

Pysznie, wiosennie , kolorowo i zdrowo :)





Składniki:
  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól,pieprz , pieprz ziołowy,przyprawa do mięs
 nadzienie:
  •  pół średniej cukinii
  •  ćwiartka papryki czerwonej
  •  ćwiartka papryki żółtej
  •  kawałek pora
  •  5 pieczarek
  •  olej
  •  sól ziołowa
Przygotowanie :
Mięso mielone wymieszać z jajkiem i bułką tartą. Przyprawić. Dokładnie wyrobić.
Cukinię i obrane pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Por,paprykę czerwoną i żółtą pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć warzywa przez 5 minut. Wystudzić.
Z mięsa uformować niewielką kulkę i spłaszczyć na dłoni,nałożyć farsz i zlepić tworząc kotlet. Smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej. 
Smacznego ! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))