wtorek, 15 kwietnia 2014

Faszerowane pieczarki

Pyszna i zaskakująca przekąska:)





Składniki:
  •  8 dużych pieczarek
  •  1 cebula
  •  1 parówka
  •  1 jajko
  •  1 łyżka bułki tartej
  •  ser żółty
  •  sól i pieprz
  •  olej
Przygotowanie :
Pieczarki obrać i oderwać trzonek. Trzonek i parówkę pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wszystko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Przestudzić. Dodać jajko,bułkę tartą i przyprawić. Farszem napełnić pieczarki. Posypać startym żółtym serem. Pieczarki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w 190 stopniach przez 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))