niedziela, 17 lutego 2013

Filet z dorsza w panierce :)

    Rybka z cytrynką... uwielbiam :) szczegołnie gdy robi ją mój mąż, tak jak dzis :)

Jeden przedszkolak mówi do drugiego:
- U mnie modlimy się przed każdym posiłkiem.
- U mnie nie. Moja mama bardzo dobrze gotuje.


                                         

             Składniki:
  •    Filety z dorsza
  •    4 łyżki mąki
  •    2 łyżki bułki tartej
  •    sol, pieprz,papryka slodka mielona
  •    cytrynka
  •    olej
Przygotowanie :
 Filety myjemy,osuszamy.Solimy i pieprzymy. Odstawiamy na 30 min. Na patelni rozgrzewamy olej.
Mąkę mieszamy z bułką tartą i doprawiamy papryką. Rybkę smażymy z obu stron ( najpierw od strony skory) Podajemy z cytrynką ;) Smacznego :) 

4 komentarze:

Dziękuje za komentarz :))))