piątek, 22 lutego 2013

Zupa kapuściana

 Lekka i pyszna zupka :)


          Składniki:
  •  ćwiartka kapusty białej 
  •  garść kapusty kiszonej
  •  1 marchew
  •  kawalek pora
  •  koperek,pietruszka
  •  sol,pieprz, kostka rosolowa 
  •  1 łyżka koncentratu 
Przygotowanie:
Do garnka wlac wodę (okolo 3 litry) i wrzucić kostkę rosołową.
Marchew obrać i pokroić w pół plasterki.Por pokroic w plasterki i wrzucić do garnka z wodą. Gotować. Kapustę białą poszatkować na tarce, lub pokroic nozem w paski. Kapustę kiszoną wypłukać i pokroic. Koperek i pietruszkę posiekać. Kapuste i zieleninę wrzucić do garnka. Przyprawić solą i pieprzem. Dodac koncentrat. Gotować okolo 45 min. Aż kapusta będzie miekka :)


 



                                   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))