piątek, 5 kwietnia 2013

Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach

Ostatnie przepisy wielkanocne..
Czas na świeże, wiosenne!!
Tylko gdzie ta wiosna  :?
Dobra ,do rzeczy ! :)



Składniki:
  •  5 jajek
  •  piaczarki
  •  ser
  •  3 łyżki śmietany
  •  masło
  •  bułka tarta
  •  sól,pieprz
  •  koperek,pietruszka
Przygotowanie:
Ugotowane ( nieobrane) jajka na twardo przecinam na połowę przy użyciu ostrego noża. Ostrożnie wyjmujemy łyżeczką żółtko i białko ze skorupki,żeby nie uszkodzić.Koperek i pietruszkę siekamy drobno. Pieczarki kroimy drobniutko. Podsmażamy lekko na masełku. Ser zcieramy na tarce. Jajka blenderuję,doprawiam solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę, pieczarki, ser ,zieleninę i mieszamy. Skorupki napełniamy farszem. Maczamy w bułce tartej. I smażymy na masełku na złoty kolor:)    
                                         






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))