poniedziałek, 13 maja 2013

Duszona młoda kapusta

 Wkońcu ! Młoda kapustka ;)
Najcudowniejszy moment wiosenny,gdy pojawiają się pyszne świeże POLSKIE warzywa :))


    Dziś duszona młoda kapusta z marchewką i koperkiem :)

                                                      








                      
Składniki:
  •  ćwiartka młodej kapusty
  •  marchewka
  •  pęczek koperku
  •  2 łyżeczki koncentratu
  •  sól,pieprz ,vegeta do smaku
  •  (można dodać podsmażoną kiełbaskę )
Przygotowanie :
Kapustę poszatkować,marchew pokroić w cienkie plasterki,koperek posiekać.
Wszystko wrzucić do garnka, podlać lekko wodą. Dusić okolo 25min.
Dodać koncentrat i przyprawić do smaku. Wymieszać, i pogotować jeszcze 5 min. 
GOTOWE :)

1 komentarz:

  1. słodka_herbata13 maja 2013 14:44

    Takiej wersji nie znałam :) U mnie zawsze jest podsmażona na oleju rzepakowym (ma neutralny smak), z dodatkiem koperku i śmietany :) Jest wtedy bardzo delikatna i taka w sam raz na lato :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))