Najcudowniejszy moment wiosenny,gdy pojawiają się pyszne świeże POLSKIE warzywa :))
Dziś duszona młoda kapusta z marchewką i koperkiem :)
Składniki:
- ćwiartka młodej kapusty
- marchewka
- pęczek koperku
- 2 łyżeczki koncentratu
- sól,pieprz ,vegeta do smaku
- (można dodać podsmażoną kiełbaskę )
Kapustę poszatkować,marchew pokroić w cienkie plasterki,koperek posiekać.
Wszystko wrzucić do garnka, podlać lekko wodą. Dusić okolo 25min.
Dodać koncentrat i przyprawić do smaku. Wymieszać, i pogotować jeszcze 5 min.
GOTOWE :)
Takiej wersji nie znałam :) U mnie zawsze jest podsmażona na oleju rzepakowym (ma neutralny smak), z dodatkiem koperku i śmietany :) Jest wtedy bardzo delikatna i taka w sam raz na lato :)
OdpowiedzUsuń