piątek, 7 czerwca 2013

Francuskie z mielonym

Jak pierwszy raz zrobiłam mężowi,te " paszteciki" był zachwycony i chciał ciagle.. Musiałam je robić conajmniej raz w tygodniu :D Przeszło mu... na szczęście;))) Ale postanowiłam zrobić je znowu :)




 Zwróćcie uwagę na pomidorki w zebrę ;) Pierwszy raz je spotkałam w sklepie :)






Składniki:
  •  gotowe ciasto francuskie
  •  500 g mięsa mielonego
  •  7 średnich pieczarek
  •  kawałek  sera
  •  przyprawy ( sol,pieprz,vegeta,przyprawa do mies)
  •  jajko ( do posmarowania) 



Przygotowanie :
Mięso mielone mieszamy z przyprawami. Dodajemy pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Mieszamy z mięsem. Ser ścieramy na grubych oczkach. Wszystko mieszamy razem. Ciasto francuskie rozkładamy, wykrajamy kwadraty. Na połowę każdego kwadratu nakładamy farsz mięsny.Składamy. Doklejamy widelcem. Trójkąty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Smarujemy każdy trójkąt jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Gotowe! :))))

2 komentarze:

  1. kurcze dobre to musi być :) jak tylko nadarzy się okazja (czyt. będę gotować dla więcej niż jednej osoby - czyli mnie ;D) na pewno wypróbuję :))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))