Można ją również zapakować do pudełek i zabrać ze sobą na piknik! :) Szybko,łatwo i smacznie :)
Składniki:
- 100 g makaronu kokardki Barilla
- 1 kalarepka
- 2 ogórki gruntowe
- garść słoneczniku łuskanego
- ser żółty
- sos sałatkowy
- 2 łyżeczki oleju
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić.
Kalarepkę i ogórki obrać i pokroić w plastry. Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Sos wymieszać z olejem i sokiem z cytryny.
Na talerzu lub w pudełku ułożyć makaron,kalarepkę i ogórka. Polać sosem. Posypać startym żółtym serem i prażonym słonecznikiem.
Udekorować bazylią.
świetne lubię takie makaronowe dania:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis, a kalarepa to prawdziwa bomba witaminowa, po którą warto sięgać jak najczęściej :)
OdpowiedzUsuń