sobota, 28 września 2013

Spaghetti napoli

Napoli to sos  pomidorowy bezmięsny :)
Łatwy w przygotowaniu :) Więc nie kupujcie już tych w proszku :))





Składniki:
  •  100 g makaronu spaghetti
        Sos:
  •  4 pomidory
  •  1 cebula
  •  1 ząbek czosnku
  •  2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki
  •  garść bazylii świeżej
  •  oliwa
  •  sól, pieprz , pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Cebulkę obrać i pokroić w kosteczkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulkę i następnie dodać pomidory. Dodać koncentrat. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić. Aż odparuje woda. Na koniec dodać listki bazylii. Wymieszać. Przyprawić.

Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić.
Makaron połączyć z sosem.
Na talerzy posypać startym serem i udekorować bazylia. Zastąp słoik pysznym daniem - edycja I

1 komentarz:

  1. Moje ulubione danie :) Zapraszam również na moją stronkę:kulinarnerewolucjeanette@blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))