piątek, 25 października 2013

Duszona pekinka z cukinią,pieczarkami i kurczakiem

Dziś pomysł na kapustę pekińską na ciepło ! :)
Jest pyszna:) Idealne danie na rozgrzanie :)! :D








Składniki:
  • kilka liści kapusty pekińskiej
  • 1 mała cukinia
  • 50 g pieczarek
  • 1 mała marchewka
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • sól,pieprz,vegeta,pieprz ziołowy
  • olej
Przygotowanie :
Kapustę umyć i pokroić w paski.
Cukinię umyć i pokroić w kostkę.
Marchewkę,pieczarki i cebulę obrać ,umyć i pokroić w kostkę. 
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę.
Do garnka wrzucić kapustę i marchewkę. Dodać pomidory z puszki. Dusić na małym ogniu.
Na patelni rozgrzać olej.  Wrzucić cebulkę,cukinię i pieczarki, chwilę smażyć i dodać do kapusty.
Na tej samej patelni podsmażyć kurczaka. Wrzucić do kapusty. Wszystko wymieszać. Przyprawić i dusić do miękkości warzyw, około 45 minut.


1 komentarz:

  1. Trochę odgapiłam, trochę zmieniłam, zrobiłam i było mniam mniam. Alicja

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))