inspiracja
Składniki:
- 100 g makaronu
- 5 łyżki śmietany
- 1 kulka mozzarelli
- sól,pieprz,
- pieprz ziołowy Prymat
- sól ziołowa Prymat
- garść posiekanej bazylii
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić.
Do garnka wrzucić śmietanę i mozzarellę.Gotować chwilkę,aż mozzarella się roztopi. Przyprawić.Dodać bazylię. Odcedzony makaron wrzucić do sosu i wymieszać aż makaron się połączy z sosem.
Dzisiaj zrobię podobne danie, tylko dodam podsmażonego boczku, dla zaostrzenia smaku. A jaką dodajesz śmietanę?? Ja myślę nad 30%... ale nie wiem czy mozzarella dobrze ją zagęści. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńdodaje śmietanę 18% :)
UsuńFujka :c
OdpowiedzUsuńNie każdemu musi się podobać:)
UsuńPozdrawiam