poniedziałek, 31 marca 2014

Ciasto szpinakowe

Mega pozytywne zaskoczenie ! Ciasto słodkie, ze szpinakiem :) Zaskakuje kolorem i smakiem :)

Smakuje na prawdę super :) Z resztą , trzeba to spróbować :D Nie da się tego opisać słowami :)







Składniki:
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka wiórek kokosowych
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 szklanka mrożonego szpinaku
  •  cukier puder do posypania
Przygotowanie :
Szpinak rozmrozić i odsączyć na sitku wodę.W jednej misce wymieszać składniki suche. W drugiej mokre.  Składniki suche i szpinak dodać do składników mokrych. Wymieszać mikserem chwilę. Tortownicę (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do tortownicy ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Posypać cukrem pudrem. :)

 Gotuj i chudnij jak Kudłaci Kucharze!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))