Składniki:
- 50 g makaronu spaghetti
- 1 szklanka warzyw mrożonych mieszanki chińskiej
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- sól,pieprz,vegeta,sól ziołowa do smaku
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.Odcedzić.
Warzywa wrzucić do garnka. Podlać wodą(około pół filiżanki).Dodać koncentrat.
Dusić,aż warzywa będą miękkie. Przyprawić. Do warzyw wrzucić makaron i podgrzać chwilę ciągle mieszając. Przełożyć na talerz:)
Uwielbiam spaghetti - choć tuczące, nie omieszkam zrobić sobie tego chińskiego. Dzięki za przepis!
OdpowiedzUsuńAsiu, to akurat nie jest tuczący,bo wgl nie ma tłuszczu:)) A używając makaronu pełnoziarnistego to całkiem zdrowy posiłek ;) Jeśli przygotujesz to spaghetti to gdybyś mogła ,wyślij mi fotkę na duusiak@o2.pl :) Będę wdzięczna :)
UsuńPozdrawiam i zycze smacznego :)