poniedziałek, 31 marca 2014

Spaghetti po chińsku

Pysznie i bardzo szybkie danie ;-)



Składniki:
  •  50 g makaronu spaghetti
  •  1 szklanka warzyw mrożonych mieszanki chińskiej
  •  2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  •  sól,pieprz,vegeta,sól ziołowa do smaku
Przygotowanie :
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.Odcedzić.
Warzywa wrzucić do garnka. Podlać wodą(około pół filiżanki).Dodać koncentrat.
Dusić,aż warzywa będą miękkie. Przyprawić. Do warzyw wrzucić makaron i podgrzać chwilę ciągle mieszając. Przełożyć na talerz:)
Gotuj i chudnij jak Kudłaci Kucharze!

2 komentarze:

  1. Uwielbiam spaghetti - choć tuczące, nie omieszkam zrobić sobie tego chińskiego. Dzięki za przepis!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Asiu, to akurat nie jest tuczący,bo wgl nie ma tłuszczu:)) A używając makaronu pełnoziarnistego to całkiem zdrowy posiłek ;) Jeśli przygotujesz to spaghetti to gdybyś mogła ,wyślij mi fotkę na duusiak@o2.pl :) Będę wdzięczna :)

      Pozdrawiam i zycze smacznego :)

      Usuń

Dziękuje za komentarz :))))