Składniki:
- 250 g mięsa mielonego
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- kawałek żółtego sera
- sól,pieprz,curry,papryka słodka
- 3 łyżeczki mąki + do obtoczenia
- 2 łyżeczki śmietany
- 4 łyżeczki musztardy
- 1 pęczek koperku
- 500 ml bulionu lub wody
Mięso wymieszać z jajkiem ,bułką tartą i przyprawami. Ser pokroić w grubą kostkę. Z masy mięsnej uformować kulkę, spłaszczyć ją,włożyć kostkę sera i zlepić tworząc małego pulpecika. Pulpety obtaczać w mące.
W garnku zagotować bulion,dodać musztardę i posiekany koperek. Do gotującego się bulionu wrzucać pulpety. Do kubka wlać kilka łyżek sosu,dodać 3 łyżeczki mąki i 2 łyżeczki śmietany. Wymieszać koziołkiem. Wlać do sosu i gotować jeszcze około 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))