niedziela, 9 marca 2014

Pulpeciki z serem w sosie musztardowo-koperkowym

Pyszne, aromatyczne rozpływające się w ustach w wypływającym serem ;-) Niebo w gębie!



Składniki: 
  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • kawałek żółtego sera
  • sól,pieprz,curry,papryka słodka
  • 3 łyżeczki mąki + do obtoczenia
  • 2 łyżeczki śmietany
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 1 pęczek koperku
  • 500 ml bulionu lub wody
Przygotowanie :
Mięso wymieszać z jajkiem ,bułką tartą i przyprawami. Ser pokroić w grubą kostkę. Z masy mięsnej uformować kulkę, spłaszczyć ją,włożyć kostkę sera i zlepić tworząc małego pulpecika. Pulpety obtaczać w mące.
W garnku zagotować bulion,dodać musztardę i posiekany koperek. Do gotującego się bulionu wrzucać pulpety. Do kubka wlać kilka łyżek sosu,dodać 3 łyżeczki mąki i 2 łyżeczki śmietany. Wymieszać koziołkiem. Wlać do sosu i gotować jeszcze około 5 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))