Składniki:
- 1 polędwica wieprzowa
- 1 ogórek kiszony
- pół marchewki ugotowanej
- ćwiartka papryki czerwonej
- 2 grube plastry boczku
- mąka do obtaczania
- sól i pieprz
- przyprawa do mięs
- olej
Polędwiczkę pokroić w plastry.Rozbić tłuczkiem do mięs.
Przyprawić. Na każdy plaster układać po cienkim pasku ogórka,marchewki,papryki i boczku. Zawinąć w rulon. Zraziki obtaczać w mące.
Na patelni rozgrzać olej i układać zraziki łączeniem do dołu na patelni i smażyć z obu stron na złoto. Wlać 1 szklankę wody i dusić około 30 minut. Powstały sos doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem.
Czekam na przepis na tą pięknie wyglądającą surówkę ;-)
OdpowiedzUsuń