niedziela, 2 marca 2014

Zraziki z polędwiczki wieprzowej

Pyszny obiadek wczoraj był :) Mini zrazy z polędwiczki wieprzowej :) ostatnio tam to mięsko zasmakowało więc kombinuje różne różności :D



 Składniki:
  • 1 polędwica wieprzowa
  • 1 ogórek kiszony
  • pół marchewki ugotowanej
  • ćwiartka papryki czerwonej
  • 2 grube plastry boczku
  • mąka do obtaczania
  • sól i pieprz
  • przyprawa do mięs
  • olej
Przygotowanie:
Polędwiczkę pokroić w plastry.Rozbić tłuczkiem do mięs.
Przyprawić. Na każdy plaster układać po cienkim pasku ogórka,marchewki,papryki i boczku. Zawinąć w rulon. Zraziki obtaczać w mące.
Na patelni rozgrzać olej i układać zraziki łączeniem do dołu na patelni i smażyć z obu stron na złoto. Wlać 1 szklankę wody i dusić około 30 minut. Powstały sos doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem.




1 komentarz:

  1. Czekam na przepis na tą pięknie wyglądającą surówkę ;-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))