wtorek, 20 maja 2014

Zupa z młodej kapusty

Pyszna lekka i zdrowa zupka:)



Składniki:
  •  1,5 l wody
  •  pół główki młodej kapusty
  •  1 mała marchewka
  •  kawałek pora
  •  1 ziemniak
  •  pęczek koperku
  •  2 łyżeczki koncentratu
  •  sól i pieprz
Przygotowanie :
Kapustę posiekać. Marchewkę i ziemniaka obrać. Marchew i por pokroić w plasterki. Ziemniaka pokroić w kostkę.Koperek posiekać. Do garnka wrzucić warzywa i zalać wodą. Gotować około 30 minut,aż warzywa będą miękkie. Dodać koncentrat. Przyprawić. 

2 komentarze:

  1. Pyszna zupa ;) Jedna z moich ulubionych ;)

    Pozdrawiam, Magdalena Z.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))