wtorek, 9 września 2014

Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

Na balkonie mam mnóstwo pomidorków koktajlowych ,więc coś trzeba z nich robić ;) Dziś pomysł na spaghetti :)

Składniki:
  • 100 g makaronu spaghetti
  • 2 garście pomidorków koktajlowych
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • garść świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki wody
  • olej
  • sól ziołowa
  • pieprz ziołowy
  • ser żółty

Przygotowanie :
Makaron ugotować al dente. Odcedzić.
Cebule obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę.
Do cebuli dodać przeciśnięty czosnek i pokrojone w ćwiartkę pomidorki. Dodać koncentrat i wodę, dusić chwilę na
wolnym ogniu. Przyprawić i na koniec dodać posiekaną bazylię. Makaron wymieszać z sosem na patelni i chwilę
pogrzać.  Nałożyć na talerz i posypać żółtym serem.

3 komentarze:

  1. To musiał być pyszny makaron. Dziękuję za dodanie przepisu do akcji pomidorowej. Proszę jeszcze o dodanie bannerka do wpisu, żebym mogła go zaakceptować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. parmezan!!!!!!!tylko do spaghetti!!!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))