Składniki:
- 100 g makaronu spaghetti
- 2 garście pomidorków koktajlowych
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- garść świeżej bazylii
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki wody
- olej
- sól ziołowa
- pieprz ziołowy
- ser żółty
Przygotowanie :
Makaron ugotować al dente. Odcedzić.
Cebule obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę.
Do cebuli dodać przeciśnięty czosnek i pokrojone w ćwiartkę pomidorki. Dodać koncentrat i wodę, dusić chwilę na
wolnym ogniu. Przyprawić i na koniec dodać posiekaną bazylię. Makaron wymieszać z sosem na patelni i chwilę
pogrzać. Nałożyć na talerz i posypać żółtym serem.
To musiał być pyszny makaron. Dziękuję za dodanie przepisu do akcji pomidorowej. Proszę jeszcze o dodanie bannerka do wpisu, żebym mogła go zaakceptować :)
OdpowiedzUsuńparmezan!!!!!!!tylko do spaghetti!!!
OdpowiedzUsuńJak kto woli :)
Usuń