Oto moje propozycje :
Krokiety z kurczakiem
Krokiety z mięsem i pieczarkami
Krokiety z kapustą i grzybami
Krokiety z mięsem
Krokiety z pieczarkami i serem
Składniki:
- 3 duże buraki
- 2 litry wody
- 3 ząbki czosnku
- 2 liście laurowe
- 2 kulki ziela angielskiego
- 2 kulki pieprzu
- 2 łyżeczki majeranku
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki octu
- vegeta
- sól,pieprz
Buraki umyć,obrać i pokroić.
Wrzucić do garnka,zalać wodą.Dodać cukier i ocet. Dodać ziele angielskie ,pieprz w kulkach,liście laurowe i czosnek pokrojony w plastry lub cząstki.Ważne,aby ocet wlać od razu,żeby buraki nie straciły koloru. Gotować aż buraki zmiękną. Przyprawić solą i pieprzem . Przecedzić przez sito i gotowe :)
Witaj:) do czasu,az zmiekna to mniej wiecej ile? Pozdrawiam Zuza:)
OdpowiedzUsuńokoło 40 minut:)
UsuńJestem początkująca :-) chciałam zrobić barszcz ale mam pytanko jak Pani pisze o dodaniu cukru i octu to rozumiem ze do zimnej wody tak ? Czy jak się zagotują buraki ?? Bardzo proszę o pomoc pozdrawiam Paula
OdpowiedzUsuńTak, cukier i ocet do zimnej wody :)
UsuńPozdrawiam :)
kiedy dodajemy czosnek?
OdpowiedzUsuńJuż dopisałam :) Pozdrawiam
Usuń