środa, 3 września 2014

Barszcz czerwony do picia

Pyszny do popijania krokietów :)
Oto moje propozycje :
Krokiety z kurczakiem
Krokiety z mięsem i pieczarkami
Krokiety z kapustą i grzybami
Krokiety z mięsem
Krokiety z pieczarkami i serem


Składniki:
  • 3 duże buraki
  • 2 litry wody
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 2 kulki pieprzu
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki octu
  • vegeta
  • sól,pieprz
Przygotowanie :
Buraki umyć,obrać i pokroić.
Wrzucić do garnka,zalać wodą.
Dodać cukier i ocet. Dodać ziele angielskie ,pieprz w kulkach,liście laurowe i czosnek pokrojony w plastry lub cząstki.Ważne,aby ocet wlać od razu,żeby buraki nie straciły koloru. Gotować aż buraki zmiękną. Przyprawić solą i pieprzem . Przecedzić przez sito i gotowe :)

6 komentarzy:

  1. Witaj:) do czasu,az zmiekna to mniej wiecej ile? Pozdrawiam Zuza:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem początkująca :-) chciałam zrobić barszcz ale mam pytanko jak Pani pisze o dodaniu cukru i octu to rozumiem ze do zimnej wody tak ? Czy jak się zagotują buraki ?? Bardzo proszę o pomoc pozdrawiam Paula

    OdpowiedzUsuń
  3. kiedy dodajemy czosnek?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarz :))))