Składniki :
naleśniki:
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki wody
- 1 jajko
- 1 łyżeczka oleju
- sól
- 250 g mięsa mielonego
- 200 g pieczarek
- sól i pieprz,przyprawa do mięs
- bułka tarta
- jajko surowe
- olej
Składniki na naleśniki wymieszać razem na gładką masę. Na suchej patelni usmażyć naleśniki. Wystudzić.
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać z mięsem ,przyprawić i usmażyć. Ostudzić.
Na każdy naleśnik nakładać miesno-pieczarkowy farsz i zawijać (najpierw boki,później w rulon)
Każde krokieta obtoczyć w jajku i bułce tartej, następnie usmażyć z każdej strony na rumiano na rozgrzanym oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))