Składniki:
- 2 szklanki suchego makaronu
- 2 pętka kiełbasy
- 1 cebula
- 10 pieczarek
- sól,pieprz,papryka słodka,vegeta
- 2 łyżeczki mąki
- olej
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić.
Kiełbasę i obraną cebulę pokroić w kostkę.Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Wszystko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Podlać wodą,tak aby przykryć kiełbasę i przyprawić. Dusić chwilę. Mąkę wymieszać z wodą i wlać do garnka. Zamieszać. Chwilę pogotować,aż sos zgęstnieje. Sos połączyć z makaronem.
Zwróciłam uwagę na ten sos u Ciebie, bo moja Babcia robiła podobny. Trochę boczku wędzonego jeszcze dodawała. Pycha.
OdpowiedzUsuńMoja babcia też taki robiła, prosto smacznie i po domowemu :)) Tak lubię :)
Usuń