Do kotlecików wykorzystałam produkty firmy Sante ;-) Bardzo polecam :)
Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej Sante
- 1 szklanka wody
- 4 łyżki fasolki zielonej konserwowej
- kawałek cukinii
- pół marchewki
- koperek
- 1 surowe jajko
- 1 łyżka otrębów owsianych Sante
- 2 łyżki otrębów żytnich Sante
- curry,sól,pierz
- olej do smażenia
- 1 jogurt naturalny
- sól ziołowa,pieprz ziołowy do smaku
Kaszę jaglaną przepłukać w zimną wodą,następnie gorącą,aby pozbyć się gorzkiego smaku. Kaszę ugotować w 1 szklance wody osolonej,aż kasza wchłonie wodę. Wystudzić.
Fasolkę i cukinię pokroić w drobną kostkę.Marchewkę zetrzeć na tarce. Koperek posiekać. Kaszę wymieszać z warzywami,jajkiem i otrębami owsianymi. Przyprawić. Z masy formować kotleciki i obtaczać je w otrębach żytnich. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotleciki na rumiano z obu stron.
Jogurt wymieszać z przyprawami. Kotleciki polać sosem ziołowym.
ale ja lubię takie bezmięsne kotleciki! zawsze brałam je na drugie śniadanie na uczelnię :)
OdpowiedzUsuń