Składniki:
- 1 polędwiczka wieprzowa
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól i pieprz
- olej
Polędwiczkę pokroić na plastry o grubości ok.2 cm.
Plastry rozbić lekko tłuczkiem.Posolić i popieprzyć. Odstawić do lodówki na godzinę.
Na patelni rozgrzać olej. Polędwiczkę obtoczyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoto.
Też takie bardzo lubimy :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię polędwiczkę, szczególnie przez to, że jest taka delikatna ale zawsze robie z niej bitki albo gotuję, piękę ale jako zwykłego kotleta nigdy jej nie robiłam.
OdpowiedzUsuńA jako zwykły kotlet smakuje wysmienicie , polecam :)
Usuńdawno nie robiłam, a bym zjadła taką polędwiczkę :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam polędwiczki, polecam eskalopki. Polędwiczki w cieście naleśnikowym. Pycha :)
OdpowiedzUsuńJeśli mogę coś poradzić, to nie traktuj tak delikatnego mięsa tłuczkiem, wystarczy delikatnie uderzać kostkami zgiętych palców ;)
Tłuczkiem rozbijam je bardzo leciutko :) Ale kostki to też niezly pomysl :)
UsuńPozdrawiam :)