wtorek, 8 kwietnia 2014

Kotlety z polędwiczki

Przepyszne ! ;-) Proste i bardzo smaczne ! rozpływające się w ustach :) Tradycyjnie -najlepiej :)





Składniki:
  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej
Przygotowanie :
Polędwiczkę pokroić na plastry o grubości ok.2 cm.
Plastry rozbić lekko tłuczkiem.Posolić i popieprzyć. Odstawić do lodówki na godzinę.
Na patelni rozgrzać olej. Polędwiczkę obtoczyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoto. 

7 komentarzy:

  1. Bardzo lubię polędwiczkę, szczególnie przez to, że jest taka delikatna ale zawsze robie z niej bitki albo gotuję, piękę ale jako zwykłego kotleta nigdy jej nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A jako zwykły kotlet smakuje wysmienicie , polecam :)

      Usuń
  2. dawno nie robiłam, a bym zjadła taką polędwiczkę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam polędwiczki, polecam eskalopki. Polędwiczki w cieście naleśnikowym. Pycha :)
    Jeśli mogę coś poradzić, to nie traktuj tak delikatnego mięsa tłuczkiem, wystarczy delikatnie uderzać kostkami zgiętych palców ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tłuczkiem rozbijam je bardzo leciutko :) Ale kostki to też niezly pomysl :)
      Pozdrawiam :)

      Usuń

Dziękuje za komentarz :))))