środa, 15 października 2014

Schabowy z pieczarkami

Mój mąż bardzo lubi urozmaicenie tradycyjnego schabowego pieczarkami ;) Często mu przygotowuje taką wersję :)




Składniki:
  •  3 plastry schabu
  •  1 jajko
  •  3 łyżki bułki tartej
  •  sól i pieprz
  •  olej do smażenia
  •  200 g pieczarek 
  •  papryka słodka
  •  1 łyżka masła
Przygotowanie :  Plastry schabu rozbić tłuczkiem z obu stron.
 Przyprawić. Każdy kotlet obtoczyć w rozmieszanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Pieczarki umyć ,obrać i smażyć na rozgrzanym maśle,przyprawić odrobiną papryki.  Schabowego ułożyć na talerzu,a na nim podsmażone pieczarki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))