niedziela, 19 marca 2017

Muffiny na słono z warzywami

 Składniki na 12 babeczek:
Suche:
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka oregano
  • przyprawa do pizzy
Mokre:
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 jajko
dodatki:
  •  kawałek cukinii
  •  kawałek marchewki
  •  2 kabanosy
  •  3 plastry szynki
  • 100 g sera żółtego
  • 6 pomidorków koktajlowych
Przygotowanie :
Składniki suche wymieszać w jednej misce, mokre w drugiej. Wszystkie składniki połączyć razem w jednej misce. Cukinię,marchewkę i ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kabanosy i szynkę pokroić w kostkę. Pomidorki pokroić w ćwiartki.  Ciasto wymieszać z cukinią,marchewką,kabanosami i szynką i nakładać do foremek. Na wierzch ułożyć po 2 ćwiartki pomidorka i posypać żółtym serem. Muffiny włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 20 minut. Wystudzić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za komentarz :))))