- Korpus lub skrzedlka,palki,zeberka
- 1 marchew, 3 ziemnaki, pietruszka,por,seler
- 4 ogórki kiszone
- poł szklanki wody z ogórkow ( lub mniej,trzeba posmakowac)
- kostka rosołowa(niekoniecznie)
- sól,pieprz,zabek czosnku
- woda
- 3 łyzki smietanki do zup
Przygotowanie:
W garnku gotujemy wodę,wrzucamy mięso. Warzywa myjemy,kroimy w kostkę,i wrzucamy do garnka.Czosnek obieramy,myjemy i wrzucamy do garnka. Ogorki zcieramy na tarce. Później wrzucamy do zupy. Na koniec dodajemy wodę z ogórków. Przyprawiamy sola,pieprzem. Zdejmujemy z gazu. Wlewamy śmietankę. Zupę przed podaniem mozna posypać pietruszką lub koperkiem. Smacznego :)
Robiłam ostatnio ogórkową, pycha :-)
OdpowiedzUsuńpolskie zupy wygrywają :)
Usuń