poniedziałek, 4 lutego 2013

Zupa ogórkowa

           Składniki:
  •  Korpus lub skrzedlka,palki,zeberka
  •  1 marchew, 3 ziemnaki, pietruszka,por,seler
  •  4 ogórki kiszone
  •  poł szklanki wody z ogórkow ( lub mniej,trzeba posmakowac)
  •  kostka rosołowa(niekoniecznie)
  • sól,pieprz,zabek czosnku
  • woda
  • 3 łyzki smietanki do zup



                                                   
Przygotowanie:
W garnku gotujemy wodę,wrzucamy mięso. Warzywa myjemy,kroimy w kostkę,i wrzucamy do garnka.Czosnek obieramy,myjemy i wrzucamy do garnka. Ogorki zcieramy na tarce. Później wrzucamy do zupy. Na koniec dodajemy wodę z ogórków. Przyprawiamy sola,pieprzem. Zdejmujemy z gazu. Wlewamy śmietankę. Zupę przed podaniem mozna posypać pietruszką lub koperkiem. Smacznego :)



   

2 komentarze:

Dziękuje za komentarz :))))