Deszczowo...;/
Składniki:
- mięso z kością
- 2,5 litra wody
- pęczek szczawiu
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek pora
- 2 ziemniaki
- kawałek selera naciowego ( dodaje do kazdej zupy :))
- śmietana do zabielenia
- 1 łyżka masła
- jajko ugotowane na twardo
Przygotowanie:
Mięso zalać wodą,gotować na wolnym ogniu. Dodać obrane umyte i pokrojone w kostkę warzywa. Szczaw umyć,pokroić. Masło roztopić na patelni i dodać szczaw. Mieszać aż szczaw zmięknie i zmiejszy objętość. Gdy warzywa są miękkie dodać szczaw, gotować chwilę , zabielić śmietaną.
Podawać jajkiem:)
Można też ziemniaki ugotować osobno i podać polane tłuszczem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za komentarz :))))