środa, 2 października 2013

Bazyliowa pierś z kurczaka nadziana serem i bazylią

Grillowana pierś z serem i bazylią. Pycha!!
Wspomnienie lata :)





Składniki:
  •  1 pierś z kurczaka
  •   1 plaster sera
  •  kilka listków bazylii
  •   Marynata : 
  •  1 łyżeczka oliwy
  •  2 łyżeczki posiekanej bazylii
  •  pieprz czarny
  • pieprz ziołowy
Przygotowanie :
Pierś umyć i oczyścić z błonek.
Naciąć lekko w poprzek.
W misce wymieszać składniki na marynatę. Natrzeć pierś i zostawić w marynacie na około 15 min. Pierś wyjąć z marynaty. Grillować na patelni z dwóch stron po około 5 min. Następnie włożyć w środek ser i bazylię. Grillować aż ser się roztopi.

2 komentarze:

Dziękuje za komentarz :))))